ua en ru

Влада списує на АТО всі свої помилки і злочини, - Медведчук

Влада списує на антитерористичну операцію (АТО) всі свої помилки і злочини. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Незважаючи на стурбованість усього світу, офіційний Київ, голосно заявляючи про те, що прагне врегулювати конфлікт на сході України виключно мирним шляхом, продовжує нарощувати градус напруженості на Донбасі. Прем'єр невпинно просить у Заходу летальне озброєння, а глава РНБОУ постійно нагнітає істерію, лякаючи народ апокаліптичними картинами зовнішнього вторгнення", - заявив він.

За словами Медведчука, "весь світ переживає за жителів Донбасу, які, за волею Києва опинившись у повній ізоляції, знаходяться на межі гуманітарної катастрофи, але це невигідно "партії війни" у владі". Політик зазначає, що між тим затягування Києвом виконання мінських угод починає втомлювати Європу.

"Однак дії постмайданної команди з усією очевидністю демонструють, що мирне врегулювання конфлікту на сході України не входить в її найближчі плани. Навпаки, ігноруючи мінські домовленості, трактуючи їх з вигодою для себе, українська влада провокує загострення ситуації на Донбасі. Мету таких дій зрозуміти нескладно: на АТО влада списує всі свої помилки і злочини. Як тільки протистояння на Донбасі закінчиться, в Київ - під Кабмін, Верховну Раду прийдуть тисячі людей та вимагатимуть відповіді від команди євроінтеграторів: де європейські стандарти, де реформи, де боротьба з корупцією?.. Допустити цього постмайданна команда не може, влада для неї дорожча за людські життя на Донбасі. А тому АТО буде продовжуватися", - резюмував Медведчук.