ua en ru

Влада намагається зірвати проведення київських обласних зборів Народного комітету захисту України, які заплановані на 19 червня

Влада намагається зірвати проведення київських обласних зборів Народного комітету захисту України (НКЗУ), які заплановані на 19 червня у м. Броварах. Про це повідомив речник НКЗУ Володимир Цибулько.

"Декілька годин тому під надуманим приводом пожежники опломбували зал в культурному центрі "Прометей", що, по суті, означає заборону на проведення заходу. Це, незважаючи на те, що НКЗУ проплатив оренду залу і на час укладання відповідного договору приміщення відповідало усім вимогам", - зазначив В.Цибулько.

Він запевнив, що, оскільки конференція оголошена, то вона відбуватиметься тепер на вулиці.

"Діюча влада боїться будь-якого організованого опозиційного руху та опанування. Така їхня істерична поведінка, очевидно, свідчить про те, що НКЗУ набуває реальної політичної ваги. На словах влада говорить про вірність демократичним принципам, а насправді взагалі не готова до демократичного діалогу", - наголосив В.Цибулько.

Він додав: "Збори все одно відбудуться о 14:00 біля входу до КЦ "Прометей" за адресою Бровари, бульвар Незалежності, 4".