ua en ru

Влада не виконала обіцянки, які давала народу на Майдані, - Медведчук

Обіцянки, дані українського народу на Майдані, нова влада так і не виконала, змін на краще українці не дочекалися, більш того, новий уряд довів країну до економічного колапсу. Про це у своєму блозі на сторінці громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик упевнений, що дата візиту віце-президента США Джо Байдена, що збігається з річницею Евромайдана, обрана невипадково.

"Як палкий прихильник і інспіратор євроатлантичних прагнень України, віце-президент США має намір проінспектувати українську владу на предмет виконання взятих на себе публічних зобов'язань перед Заходом", - зазначив Медведчук.

За словами політика, розмова Байдена з представниками української влади буде непростою, оскільки Україна не виконала взяті на себе зобов'язання щодо викорінення корупції та проведення економічних реформ. "Київ розуміє, що рапортувати про успіхи не доводиться, а тому намагається задобрити заокеанського ревізора. До приїзду Байдена уряд затвердив рішення видобувати сланцевий газ в Україні. Компанію Chevron повідомили про рішення Києва, мабуть вважаючи, що на тлі відмови деяких європейських країн від розробки сланцевих родовищ повідомлення з України повинне трохи втішити Вашингтон. До того ж не секрет, що у Байдена існує особистий інтерес в газовому питанні (син заокеанського спонсора - Роберт Хантер Байден - входить у раду однієї з українських нафтогазових компаній)", - пише лідер "Українського вибору".

Медведчук упевнений, що українці починають усвідомлювати, що в сформованій ситуації необхідно сподіватися тільки на свої сили, а не покладатися на уряд.