ua en ru

Влада боїться виносити на голосування питання про скасування мораторію на продаж землі, - Рабінович

Влада боїться виносити на голосування питання про скасування мораторію на продаж землі, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (korrespondent.net)

На думку нардепа, влада йде на свідоме економічне знищення народу

Влада боїться виносити на голосування питання про скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі. Таку думку в ефірі телеканалу "112-Україна" висловив народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович, коментуючи можливість розгляду на нинішній сесії Верховної ради скасування мораторію на продаж землі.

"Сьогодні влада йде на свідоме економічне знищення народу: продовжує тиснути бізнес податками, простих людей — комуналкою, пенсіонерів — жебрацькими пенсіями і руйнуванням безкоштовного медобслуговування", - заявив політик.

На його думку, влада "не така міцна і монолітна, як здається": "Вона уважно спостерігає, де її перестає боятися народ — там вона відразу відступає".

"Ви пам'ятаєте закон про релігію, коли відразу люди вийшли на протест? Дивіться, вже про цьому законі ніхто не говорить — тиша. Люди прийшли під стіни Ради, показали свою волю і силу. Люди, ми з вами ще раз перемогли. Зараз закон про продаж землі в сесійний зал ухвалений не буде. Таке рішення прийняла влада, розуміючи, що ми мобілізуємо людей. Вони вийдуть на вулиці — і все це може закінчитися нещастям для них. Тому можна говорити, що це наша маленька перемога. Тимчасова, перша на довгому шляху, але перемога", — вважає Рабінович.

Політик також заявив, що його партія з моменту заснування виступає проти "грабіжницької продажу останнього нашого народного багатства і тих, хто підтримував — партії і Тимошенко, і Ляшка".

"І ось тепер давайте зробимо ще один крок — мобілізуємося і не дамо цій владі прийняти пенсійну реформу. Мобілізуємося — і не дамо забрати у людей безкоштовне медичне обслуговування. Мобілізуємося — і змусимо звітувати уряд Гройсмана, який не може відзвітувати перед народом за рік своєї роботи, як це передбачено законодавством. Мобілізуємося — і почнемо реальну боротьбу з корупцією і посадимо нинішніх злодіїв, покараємо кнопкодавів, дізнаємося, хто ж входить в коаліцію, яка нами править у ВР", - сказав нардеп.

Крім того, Рабінович назвав владу "паразитами, які привели країну до економічної розрухи, політичної розрухи".

"З цим треба кінчати, так більше тривати не може. Треба боротися не за виживання, а за життя. А починати потрібно з того, що йти на вибори і прибирати від влади економічних недотеп і паразитів", — резюмував політик.