ua en ru

Власенко заявив, що Володимир Щербань раніше мав статус обвинуваченого у справі Євгена Щербаня

Захисник лідера опозиції Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що свідок прокуратури у справі Євгена Щербаня Володимир Щербань спочатку мав статус обвинуваченого. Про це повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

На брифінгу для журналістів Власенко процитував інтерв‘ю самого Володимира Щербаня, де він зазначив, що "так, був обвинувачений по цій справі, а тепер свідок".

Власенко підкреслив, що Володимир Щербань так і навів жодного факту причетності Юлії Тимошенко до справи Щербаня, на протязі 17 років про це не згадував, а почав щось "пригадувати" у 2012 р.

Власенко припускає, що прохідне місце у списку Партії регіонів для сина Володимира Щербаня - Артема - пов‘язане з цим фактом.

Він звернув увагу на ланцюг дивних співпадіть навколо постаті Володимира Щербаня, які викликали багато запитань захисту.

"Навколо Володимира Щербаня цілий ланцюг співпадінь. Не пішов він на футбол - пройшов вибух і загинув Ахать Брагін. Зайшла людина до Володимира Щербаня, сказала про 110 млн. - вийшла і її вбивають. Вигнали Володимира Щербаня з посади голови обласної ради і керівника фракції "Соціально-ринковий вибір" - через місяць гине Євген Щербань і через 2 дні з рахунків його загиблої дружини зникають 2 млн дол,- зазначив захисник.

Власенко нагадав журналістам, що під час допиту Володимир Щербань підтвердив адресу, за якою восени 1996 р. він проживав у США і підкреслив, що ця адреса співпадає з адресою реєстрації фірми, на рахунки якої, через два дні після загибелі подружжя Щербанів, було перераховано 2 млн дол., що підтверджують документи, які є у захисту.

Читайте також: Прокуратура перевірить факт перерахування сину Володимира Щербаня Артему 2 млн дол після вбивства Євгена Щербаня