ua en ru

Власенко вважає, що ДПтС взагалі не слід було робити заяви про можливість Тимошенко відвідати хвору матір

Захисник екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що Державній пенітенціарній службі України (ДПтС) взагалі не слід було робити заяви про можливість Тимошенко відвідати хвору матір. Про це повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Мене дивує цинізм пенітенціарної служби. Спочатку їх офіційний речник зазначив, що "ув'язнена вправі у тимчасових форс-мажорних життєвих обставинах тимчасово залишити лікарню, для чого має написати відповідну заяву начальнику Качанівської колонії". І лише потім, о 18:00 того ж дня Юлія Тимошенко написала відповідну заяву", - сказав Власенко.

Захисник підкреслив, що стаття 111 Кримінально-виконавчого кодексу України чітко регламентує можливість короткочасних виїздів засуджених за межі пенітенціарних установ.

"Ми впродовж двох годин з Юлією Тимошенко обговорювали це питання - писати їй заяву чи ні. З одного боку, дійсно, мама Юлії Тимошенко - достатньо літня людина і дуже погано почувається. Але з іншого боку, якби не було цієї заяви речника пенітенціарної служби, цієї дискусії не було б. Це ілюструє, як пенітенціарна служба поводить себе з усіма ув'язненими, включаючи Юлію Тимошенко", - наголосив він.

Крім того, на думку Власенка, проти Тимошенко синхронно працюють прокуратура, суди, пенітенціарна служба, українські медики, які всі між собою свої дії узгоджують.

Читайте також: Заяву Тимошенко розглянуто та правових підстав, щоб її відпустити, немає, - ДПтС