ua en ru

Власники "євроблях" продовжують протестувати біля Верховної ради

Власники "євроблях" продовжують протестувати біля Верховної ради Фото: протест власників "євроблях" (РБК-Україна)

Всю ніч активісти провели на вулиці Грушевського

Власники автомобілів із іноземною реєстрацією другий день поспіль протестують біля будівлі Верховної ради. Водії вимагають спростити та здешевити ввезення автомобілів з-за кордону, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За словами учасників акції, всю ніч активісти "Автоєвросили" провели на вулиці Грушевського. Вона минула тихо та без провокацій.

Протестувальники планують продовжити акцію і у четвер, 8 листопада. На дорозі біля парламенту припарковано сотні автомобілей. Також мітингарі встановили намети.

Фото: акція власників "євроблях" (РБК-Україна)

Рух транспорту по вулиці Грушевського ускладнений, але не заблокований. Водночас поліція посилила охорону по периметру будівлі парламенту.

Активісти вимагають переглянути формулу розрахунку акцизу у законопроектах №8487, №8488 про розмитнені авто, зокрема не враховувати вік автомобіля.

Нагадаємо, Верховна рада України на пленарному засіданні 8 листопада розгляне законопроекти про "евробляхи". Нардепи розглянуть зміни до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових автомобілів, а також зміни до Митного кодексу та інші законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів до України.