ua en ru

Власники авто з іноземною реєстрацією заблокували КПП "Ужгород"

Власники авто з іноземною реєстрацією заблокували КПП "Ужгород" Фото: власники авто з іноземною реєстрацією заблокували КПП "Ужгород"

Автомобілісти очікують на приїзд голови Закарпатської облради Михайла Рівіса

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією заблокували контрольний пункт пропуску "Ужгород" на кордоні зі Словаччиною. Про це йдеться у повідомленні видання Mukachevo.net.

Власники авто з іноземною реєстрацією заблокували КПП "Ужгород"

Фото: власники авто з іноземною реєстрацією заблокували КПП "Ужгород"

Як повідомляється, що один з учасників акції Олександр Кричфалуши заявив, що наразі автомобілісти очікують на приїзд голови Закарпатської облради Михайла Рівіса, який пообіцяв допомогти у вирішенні ситуації з "пересічками".


Власники авто з іноземною реєстрацією заблокували КПП "Ужгород"

Фото: КПП "Ужгород"

Нагадаємо, 9 березня 2016 року, у Закарпатській області кілька десятків водіїв на автомобілі з іноземною реєстрацією заблокували КПП "Ужгород" на кордоні зі Словаччиною. Водії блокували пункт пропуску "Ужгород", де, згідно з вимогами Митного кодексу, оформляється технічний виїзд авто з іноземною реєстрацією на п'ятий день перебування в Україні. Також зазначається, що Закарпатська митниця постановила, що довідка з СТО про ремонт авто більше не є підставою для відстрочки технічного перетину, що призвело до акції протесту.

Разом з тим, вже 10 березня 2016 року, у ході зустрічі з губернатором області Геннадієм Москалем, керівництва Закарпатської митниці та командування прикордонних загонів із представниками власників автомобілів з іноземною реєстрацією було досягнуто конкретних домовленостей, завдяки яким кордон було розблоковано, а автомобілісти отримали змогу користуватися попередніми правилами "пересічки" до вирішення проблеми на законодавчому рівні.