ua en ru

Власники Алчевського меткомбінату заявили про повну втрату контролю над виробництвом

Власники Алчевського меткомбінату заявили про повну втрату контролю над виробництвом Фото: металургія (Pixabay)

Корпорація висловила готовність взаємодіяти з правоохоронцями

Власники Публічного акціонерного товариства (ПАТ) "Алчевський металургійний комбінат" заявили про повну втрату контролю над виробництвом. Про це заявили в прес-службі корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" (ІСД), передає Uaprom.

"На превеликий жаль, сьогодні ми змушені констатувати той факт, що де-факто менеджмент і акціонери корпорації ІСД втратили ефективний управлінський контроль над алчевскими виробничими активами та офісних приміщень", - йдеться в заяві.

Так, мова йде про ПАТ "Алчевський металургійний комбінат", ВАТ "Алчевський коксохімічний завод" і ВАТ "Екоенергія", які в сукупності являють собою значну частину бізнесу групи ІСД, і над офісними приміщеннями.

Менеджмент підприємств протягом останніх декількох місяців робив все, щоб зберегти ефективний управлінський контроль над промисловим майданчиком, на якій знаходяться виробничі активи зазначених підприємств в Алчевську".

Корпорація також висловила готовність взаємодіяти з правоохоронними органами України.

"Окремо ще раз звертаємо увагу на те, що майнові права заставодержателів на значні частині майнових комплексів наших підприємств мають Міжнародна фінансова корпорація (IFC), Європейський банк реконструкцій та розвитку (EBRD), а також ціла група міжнародних банків і фінансових інститутів, які фінансували розвиток різних елементів унікального Алчевського промислового комплексу", - заявили в ІСД

Відзначимо, 29 листопада у прес-службі ІСД попереджали про значний ризик фактичної втрати ефективного управлінського контролю над виробничими активами підприємств.

"Корпорації ІСД не відомі справжні наміри осіб, які, за сприяння представників незаконних збройних формувань, здійснюють грубі спроби втручання в діяльність наших підприємств", - говорилося в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ватажок ЛНР Леонід Пасічник заявив про відновлення роботи "Алчевського металургійного комбінату".