ua en ru

ВККСУ позитивно сприймає ініціативи Президента щодо конституційних змін до порядку призначення суддів

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) позитивно сприймає ініційовані Президентом України зміни у розділі "Правосуддя" Конституції України, повідомляє прес-служба ВККСУ.

Зазначимо, що Президент України Віктор Янукович має намір позбавити Верховну Раду (ВР) України повноважень призначати суддів.

"Така ініціатива Президента є наступним і чи не найважливішим кроком, що наближає нас до завершення реформування судової системи. Ми розуміємо й усвідомлюємо ту відповідальність, яку буде покладено на нас у разі внесення до Конституції змін, ініційованих Президентом, й готові виконувати свої повноваження на високому професійному рівні", - заявив голова ВККСУ Ігор Самсін.

Ініційованими змінами закріплюється конституційно та наповнюється новим змістом роль у формуванні корпусу професійних суддів, відведена ВККСУ - добір кадрів на посаду судді вперше, що призначатимуться безстроково на конкурсних засадах.

ВККСУ - орган, який відповідає за добір суддів, суддівську кар'єру, підвищення кваліфікації суддів, дотримання суддями правил професійної етики, притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

Читайте також: Янукович планує позбавити ВР повноважень призначати суддів