ua en ru

ВККСУ знову на місяць продовжила термін відсторонення суддів Оберемка і Волкової

ВККСУ знову на місяць продовжила термін відсторонення суддів Оберемка і Волкової Фото: засідання ВККСУ

По двох суддях клопотання Генпрокуратури було відхилене

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) на підставі клопотання генерального прокурора України ще на місяць продовжила термін відсторонення від посад скандальних суддів Владислава Оберемка та Світлани Волкової. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВККСУ.

Крім Оберемка та Волкової строк відсторонення від посади продовжено також судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області Сергію Вознюку.

"У зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія продовжила на 1 місяць строк відсторонення", - йдеться в повідомленні.

Волкова Світлана Яківна відсторонена від посади судді Печерського районного суду міста Києва, а Оберемко Владислава Олександрович - Макарівського районного суду Київської області.

Щодо двох суддів - Бориспільського міськрайонного суду Київської області Анатолія Левченка та Києво-Святошинського районного суду Київської області Владислава Лисенка - комісія прийняла рішення відмовити Генеральній прокуратурі у відстороненні їх від посад.

Суддя Волкова обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, зокрема, вона відпустила під домашній арешт колишнього командира "Беркута" Дмитра Садовника, який звинувачувався у вбивствах на Майдані, після чого він втік.

Суддя Оберемко підозрюється в тому, що погрожував життю працівника правоохоронних органів.

Нагадаємо, 22 лютого Генеральна прокуратура України повторно внесла клопотання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів про звільнення Сергія Вовка з посади судді Печерського районного суду Києва.