ua en ru

ВККС визначить переможців конкурсу в новий Верховний суд до 1 серпня

ВККС визначить переможців конкурсу в новий Верховний суд до 1 серпня Фото: Верховний суд (dnepropetrovsk.advocate-jurist.com.ua)

Всього 51 кандидат (36,4%) не підтвердив здатності здійснювати правосуддя в ВСУ

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККС) визначить переможців конкурсу в новий Верховний суд до 1 серпня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба ВККС.

"10 липня 2017 року розпочався останній тиждень пленарних засідань, під час якого впродовж 10, 12 і 14 липня 2017 року ВККСУ розгляне висновки Громадської ради доброчесності (ГРД) з 22 кандидатів. Рейтинг кандидатів буде сформований після проведення усіх пленарних засідань та оприлюднено до 1 серпня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, на поточний момент, за результатами співбесід і пленарних засідань ВККС, 51 кандидат (36,4%) з негативним висновком ГРД не підтвердив здатності здійснювати правосуддя у Верховному суді.

Наголошується, що в п'ятницю, 7 липня 2017 року, ВККС розглянула питання про відповідність критеріям професійної етики і чесноти п'ять кандидатів, стосовно яких є висновок ГРД. За результатами засідання 3 кандидатів за вказаними критеріями підтвердили здатність здійснювати правосуддя, 2 - не підтвердили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова нинішнього Верховного суду Ярослав Романюк пройшов у фінал конкурсу на посаду голови Верховного суду. Так, за таке рішення проголосували 11 членів ВККС, при мінімально необхідних 11, проти - 3.