ua en ru

Явка на місцевих виборах була високою, - ОПОРА

Явка на місцевих виборах була високою, - ОПОРА Фото: Ольга Айвазовська

Найвища явка була зафіксована у західних областях

Явка виборців на місцевих виборах була досить високою, незважаючи на те, що виборча кампанія не дуже активно радилася в ЗМІ. Про це сьогодні під час прес-конференції заявила координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми мали безпрецедентно високу явку в окремих західних регіонах, наприклад, 65,2% у Волинській області, і традиційно невисоку явку в південних чи східних регіонах, наприклад, у Херсонській області, де явка була 39,5%, у Чернівецькій області 36%" , - повідомила Айвазовська.

За її словами, усі зафіксовані під час виборчої кампанії та місцевих виборів факти порушень повинні оперативно розслідувати правоохоронні органи.

"Ми звертаємося до правоохоронних органів в черговий раз з тим, що потрібно вчасно і оперативно розслідувати ті факти порушень, які були виявлені, запротокольовані і зібрані в ході голосування або під час виборчої кампанії", - заявила Айвазовська.

Вона заявила, що, встановити всі обставини фактів порушення закону практично неможливо після того, як пройде певний період часу.

Нагадаємо, раніше ОПОРА заявила, що виборча кампанія в територіальних громадах була конкурентною.