ua en ru

Виборча кампанія в територіальних громадах була конкурентною, - ОПОРА

Виборча кампанія в територіальних громадах була конкурентною, - ОПОРА Фото: місцеві вибори були конкурентними

В ході голосування було зафіксовано 15 випадків видачі бюлетенів без пред'явлення паспорту

Виборча кампанія напередодні голосування в об'єднаних територіальних громадах 11 грудня була конкурентною, незважаючи на використання адміністративного ресурсу. Про це сьогодні під час прес-конференції заявила координатор виборчих і парламентських програм громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Виборча кампанія була досить таки конкурентною, незважаючи на те, що перевагу мали діючі голови сільських та селищних територіальних громад та трьох міст, які, звичайно, користуючись особливістю законодавства, не припиняли свою діяльність, будучи кандидатами, суб'єктами виборчого процесу в ході цієї кампанії ", - заявила Айвазовська

За її словами, використання адміністративного ресурсу не мало централізований характер і не стосувалося окремих політичних сил.

"Найбільшим порушенням, яке фіксували наші спостерігачі, за яким складено 15 актів, тобто юридично задокументований цей факт і також було 7 звернень у поліцію, це видача бюлетенів не належним чином з порушенням законодавства особам, які не мали на це право", - повідомила Айвазовська.

За її словами, таке порушення стосувалося, насамперед, малих населених пунктів, де члени виборчих комісій та виборці знають один одного, тому не вважають за необхідне перевіряти персональні дані або дані реєстрації відповідно з паспортом.

Нагадаємо, в Україні завершилися місцеві вибори.