ua en ru

ВК позитивно оцінила проект закону України "Про судоустрій і статус суддів", - МЗС України

У ході 88 пленарної сесії 15 жовтня Венеціанська комісія ухвалила рекомендації до проекту закону України "Про внесення деяких змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів", розробленого та внесеного Комісією зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.
У своєму висновку Венеціанська комісія вітає та підтримує намір української влади вжити подальші кроки з метою покращення законодавства щодо статусу суддів та судової гілки влади та висловлює готовність надавати у цьому сприяння.
Було зазначено, що частина законопроекту стосовно юридичної відповідальності суддів прописана доволі детально, при цьому експерти Венеціанської комісії відмітили, що автори законопроекту врахували попередні рекомендації Венеціанської комісії. Проект зазначеного законопроекту, зміни до якого розглядаються сьогодні, являє собою, як підкреслює ВК, позитивний крок на шляху реформування української системи судоустрою, який має бути продовжено.
Таким чином, в ході 88-ї пленарної сесії Венеціанської комісії було ухвалено висновки щодо чотирьох українських законопроектів, які безпосередньо стосуються виконання обовязків та зобов'язань України перед Радою Європи. В цілому, всі ці законопроекти отримали позитивну оцінку експертів Комісії.