ua en ru

Візит делегації чеських політиків до анексованого Криму виявився фейком

Візит делегації чеських політиків до анексованого Криму виявився фейком Фото: фото чеської делегації у Волгограді (facebook.com/zarko.raptor)

Фото делегації, що були зроблені начебто в Криму, насправді із Волгограду

Повідомлення чеських засобів інформації про нібито поїздку депутата Сенату (верхньої палати парламенту) Ярослава Доубрави до окупованого Криму виявилися неправдивими. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що фотографії сенатора в оточенні російських військових, які оприлюднив днями у фейсбуці антиєвропейський і проросійський активіст Жарко Йованович із підписом "Візит до Криму (смайлик)", виявилися зробленими у Волгограді в Росії.

Там група чеських діячів, серед них і Доубрава, брала участь у святкуванні на початку лютого річниці закінчення Сталінградської битви 1942-43 років.

Візит делегації чеських політиків до анексованого Криму виявився фейком

Окремо зазначається, що Ярослав Доубрава нібито збирався їхатие до Криму "спостерігачем" на вибори президента Росії, котрі Москва збирається незаконно провести на окупованому українському півострові.

У Сенаті парламенту Чехії з приводу повідомлень про можливу поїздку Ярослава Доубрави до Криму сказали, що такі візити окремі чеські політики можуть здійснювати тільки за власною "приватною ініціативою".

Нагадаємо, раніше була опублікована інформація про те, що начебто делегація чеських політиків повернулася з окупованого Росією Криму.

Раніше в Міністерстві закордонних справ України заявляли, що поїздки іноземних політиків до анексованого Криму не мають статусу офіційних. Зовнішньополітичне відомство опублікувало звернення, у якому застерегло іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок до окупованого півострова.