ua en ru

Vivendi планує залучити 4 млрд євро по кредитах для фінансування покупки SFR

Французька медіакорпорація Vivendi SA веде переговори з банками, щоб залучити більше 4 млрд євро по кредитах для фінансування придбання французького оператора мобільного зв'язку SFR. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, близькі до переговорів.

Vivendi планує зайняти на термін 1,5, 3 і 5 років.

Vivendi має 3,2 млрд євро готівкою і 5,9 млрд євро невикористаних кредитних ліній, говориться в повідомленні компанії. Чистий борг, за прогнозом, зросте до 13,5 млрд євро до кінця цього року.

Нагадаємо, на початку квітня Vivendi SA погодилася придбати 44-процентну частку британського оператора стільникового зв'язку Vodafone у французькому операторі SFR. Вартість операції складає 7,95 млрд євро. Таким чином Vivendi стане господарем SFR зі 100-відсотковим пакетом акцій. На даний момент Vivendi володіє 56% акцій SFR. Очікується, що операція буде завершена в червні 2011 р.

Компанії Vivendi належать найбільша в світі музична компанія Universal Music Group, а також виробник ігор Vivendi Games. Компанія також є мажоритарним акціонером другого за величиною у Франції мобільного оператора SFR, стільникового оператора Maroc Telecom і мережі кабельного телебачення Canal +.