ua en ru

Віце-спікер Держдуми Левичьов пропонує скасувати візи між РФ та Іраном

Віце-спікер Держдуми Левичьов пропонує скасувати візи між РФ та Іраном Фото: Микола Левичьов

На думку Левичьова, відносини Москви і Тегерана знаходяться на підйомі

Віце-спікер Державної думи Росії Микола Левичьов ("Справедлива Росія") пропонує скасувати візи між Російською Федерацією та Іраном, повідомляє ТАСС.

"Двостороннє скасування віз Росії та Ірану стане логічним кроком у розвитку співпраці двох країн", - зазначив заступник спікера Держдуми.

Він вважає, що Іран зацікавлений Росією, її культурою. На думку Левичьова, Іран міг би стати популярним напрямком для російських туристів.

"У минулому році російські туристи позбулися двох популярних напрямків для відпочинку - Єгипту і Туреччини. Ісламська Республіка Іран зі своїм непередаваним східним колоритом стародавній Персії цілком може заповнити нішу, що звільнилася", - вважає віце-спікер.

На його думку, умови для скасування віз сприятливі.

"Відносини Москви і Тегерана знаходяться на підйомі. Багато в чому зусиллями нашої країни Ісламська Республіка Іран повернулася у світове співтовариство... Росія та Іран реалізують сотні спільних проектів у різних сферах - від сільського господарства до космосу", - підкреслив парламентар.

Нагадаємо, Іран засудив санкції США проти її громадян і компаній, введені після проведення Ісламською республікою випробувань балістичних ракет.