ua en ru

Віце-президент США залишив футбольний матч через акції протесту

Віце-президент США залишив футбольний матч через акції протесту Фото: Майк Пенс (flickr.com/whitehouse)

Гравці футбольної команди не встали під час виконання національного гімну США.

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Майк Пенс залишив матч Національної футбольної ліги "Індіанаполіс Колтс" - "Сан-Франциско фортінайнерс" через акції протесту футболістів, які не встали під час виконання національного гімну США. Про це повідомляє The Washington Post.

Зазначено, що поїздка на матч обійшлася віце-президенту як мінімум в 250 тис. доларів.

Згідно з інформацією видання, перед матчем гравці команди з Сан-Франциско, слідуючи своїй традиції з 2016 року, під час виконання гімну США опустився на одне коліно в знак протесту проти поліцейського насильства стосовно чорношкірих.

У цей момент Пенс і його дружина залишили стадіон. Пізніше у себе в Twitter він заявив, що пішов з гри, тому що він разом з президентом Дональдом Трампом не може миритися з ситуацією, коли не поважають "наших солдатів, наш прапор або наш гімн".

"Я з Трампом стою за наших солдатів, і я завжди буду стояти за наш прапор і наш національний гімн", - написав Пенс.


Далі, приблизно через годину в Twitter Трампа з'явився запис, що підтверджує слова Пенси. У повідомленні президента говорилося, що саме він попросив Пенси покинути стадіон, якщо футболісти знову влаштують акцію протесту.

"Я попросив Майка Пенси покинути стадіон, якщо хто-небудь з гравців стануть на коліна, не звертаючи уваги на нашу країну. Я пишаюся ним і Карен", - написав Трамп.

Нагадаємо, раніше на кордоні з Польщею активісти заблокували рух транспорту на контрольно-пропускному пункті "Ягодин".