ua en ru

Віце-президент США Пенс прибув на військову базу в Південній Кореї

Віце-президент США Пенс прибув на військову базу в Південній Кореї Фото: Майк Пенс відвідав військову базу США в Південній Кореї

Пыд час міжнародної поїздки Майк Пенс планує, крім Сеула, відвідати Японію, Індонезію і Австралію

Віце-президент США Майк Пенс прибув на військову базу США в Південній Кореї, яка розташована поруч з демілітаризованою зоною з КНДР. Про це повідомляє Reuters.

Агентство зазначає, що візит Пенса на військову базу відбувся через день після невдалого запуску ракети Північною Кореєю.

На момент запуску Пенс був на шляху в Сеул, з якого він почне свою 10-ти денну міжнародну поїздку, під час якої планує відвідати Японію, Індонезію та Австралію.

Зазначимо, уночі 16 квітня південнокорейські військові повідомили про те, що КНДР спробувала запустити ракету невстановленого типу з району портового міста Сінпо. За даними США, ракета вийшла з ладу через п'ять секунд після запуску.

Майк Пенс після прибуття в Сеул прокоментував цей інцидент, зазначивши, що, незважаючи на непрості часи, "історичний альянс США з мужнім народом Південної Кореї ніколи не був міцнішим".

Нагадаємо, раніше радник Майка Пенси назвав невдалий ракетний запуск КНДР "хорошою новиною".

У діалозі з розвідувальними службами Великої Британії Сполучені Штати повідомили про готовність завдати превентивного удару по ядерних об'єктах КНДР.