ua en ru

Віце-президент США Джо Байден відвідає Україну 21 листопада

Віце-президент США Джо Байден відвідає Україну 21 листопада
Президент України Петро Порошенко і державний секретар США Джон Керрі під час телефонної розмови обговорили питання візиту віце-президента США Джо Байдена в Україну 21 листопада.

Президент України Петро Порошенко і державний секретар США Джон Керрі під час телефонної розмови обговорили питання візиту віце-президента США Джо Байдена в Україну 21 листопада. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Співрозмовники обговорили деталі військово-технічного співробітництва, а також питання візиту в Україну віце-президента США Джозефа Байдена, який відбудеться 21 листопада", - наголошується в повідомленні.

Порошенко також запропонував відновити Женевський формат багатостороннього діалогу для мирного врегулювання ситуації на Донбасі на рівні міністрів закордонних справ.

Керрі, у свою чергу, висловив підтримку з боку США Україні і дій Порошенка щодо дотримання мінського протоколу для врегулювання ситуації. Він привітав Україну з проведенням вільних і демократичних виборів у Верховну Раду 26 жовтня, а також високо оцінив досягнення газових домовленостей у форматі Україна-ЄС-Росія.

Нагадаємо, Президент США Барак Обама не планує проводити зустріч з російським Президентом Володимиром Путіним в ході найближчого саміту G20, проте очікується, що він проведе неформальну зустріч з російським лідером на полях саміту.