ua en ru

Віце-президент Європарламенту закликав ЄС вжити заходів для звільнення Тимошенко

Віце-президент Європарламенту Джанні Піттелла закликав Європейський Союз (ЄС) вжити заходів для звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Віце-президент Європарламенту Джанні Піттелла закликав Європейський Союз (ЄС) вжити заходів для звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко (на фото). Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина" (фото, відео).

Згідно з повідомленням, Піттелла заявив про це під час спільної прес-конференції з донькою екс-прем'єра Євгенією Тимошенко.

"Я буду закликати європейські інституції знайти інші заходи, більш рішучі, щоб зупинити антидемократичні дії в Україні. Ми знайдемо спосіб, як це зупинити", - сказав він, додавши, що мова йде про санкції.

Як випадок порушення демократії і прав людини в Україні Піттелла назвав ув'язнення Тимошенко. Окремо він згадав слідчі заходи щодо її адвоката Сергія Власенко, побиття журналістки Тетяни Чорновіл і процеси проти активістів Євромайдану.

Віце-президент Європарламенту закликав ЄС вжити заходів для звільнення Тимошенко

Фото: ВО "Батьківщина"

Нагадаємо, 3 січня Тимошенко подала до адміністрації Качанівської колонії заяву про зміну режиму перебування у в'язниці. Згідно ст.98, 99 Кримінально-виконавчого кодексу, послаблення режиму, зокрема, означає право на необмежену кількість короткострокових побачень, переклад в соціальне лікувальну установу і можливість залишати в'язницю в межах населеного пункту, де знаходиться місце утримання та ін.

Зазначимо, що питання звільнення ув'язненої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко залишається на порядку денному Євросоюзу. Про це напередодні заявила голова фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Хармс.

У свою чергу, в Державній пенітенціарній службі зазначили, що заява Тимошенко буде розглянуто в січні.