ua en ru

Віце-голова Європарламенту Протасєвич 19 травня зустрінеться з Тимошенко

Віце-голова Європейського Парламенту Яцек Протасєвич поїде в Україну зустрітися з екс-прем'єром України Юлією Тимошенко. Протасевич отримав підтвердження посла України у Брюсселі, що така зустріч буде можливою у суботу, 19 травня, вранці, повідомляє "Польське радіо".

У програмі TVP Info Протасевич сказав, що саме отримав повідомлення, що така зустріч буде можливою за два дні.

"Я просив українське державне керівництво надати можливість зустрітися з опозицією - це природно - в тому числі, можливість візиту у Юлії Тимошенко в Харкові в лікарні, де вона перебуває. І саме я отримав підтвердження посла України у Брюсселі, що така зустріч буде можливою у суботу вранці, в харківській лікарні, де перебуває Юлія Тимошенко", - зазначив Протасєвич.

Нагадаємо, вчора, 16 травня, повідомлялось, що ЄС направить уповноваженого представника для участі у касаційному розгляді справи Тимошенко.

Зараз екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській жіночій виправній колонії в Харкові за вироком Печерського районного суду Києва від 11 жовтня 2011 р. Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 р. Розгляд касації у цій справі перенесли на 26 червня.