ua en ru

Вірусом, що відключили німецьким користувачам інтернет, заражені 5 млн пристроїв по всьому світу

Вірусом, що відключили німецьким користувачам інтернет, заражені 5 млн пристроїв по всьому світу Фото: вірусом, що відключили німецьким користувачам інтернет, заражені 5 млн пристроїв по всьому світу

Найбільше число уражених пристроїв знаходиться в Німеччині, Великобританії та Бразилії

Новий варіант шкідливого ПО Mirai, відключила користувачам Deutsche Telekom доступ до інтернету, заражені близько 5 млн пристроїв "інтернету речей" по всьому світу, повідомляє securitylab.ru.

Як наголошується в повідомленні, вірус поширився у щонайменше 10 країнах. Найбільше число уражених пристроїв знаходиться в Німеччині, Великобританії та Бразилії.

зокрема, Mirai інфікує системи і робить їх частиною ботнету для DDoS-атак, що використовується в комерційних цілях. Експерти вважають, що оновлений варіант вірусу керується тією ж групою кіберзлочинців, що і попередні.

На початку поточного тижня близько 1 млн користувачів телекомунікаційного оператора Deutsche Telekom в Німеччині були відключені від інтернету. Як з'ясувалося, причиною цього став вірус, який інфікував систему через уразливість в маршрутизаторах.

Нагадаємо, розвідка Німеччини попереджає про загрозу кібератак з боку Росії.