ua en ru

Винуватиця ДТП у Харкові раніше тричі порушувала правила дорожнього руху, - нардеп

Винуватиця ДТП у Харкові раніше тричі порушувала правила дорожнього руху, - нардеп Фото: ДТП у Харкові (УНІАН)

Водій притягувалася за перевищення швидкості, рух на заборонний сигнал світлофору

Жінка, яка перебувала за кермом автомобіля Lexus під час ДТП у Харкові, раніше тричі притягувалася до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху (ПДР). Про це заявив народний депутат з фракції "Народний фронт", член колегії Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вона порушувала правила дорожнього руху, перевищувала швидкість, проїжджала на заборонний сигнал світлофору", - заявив Геращенко.

Нардеп зазначив, що проведені експертизи не виявили вмісту алкоголю чи наркотичних засобів у крові водія Lexus. Наразі проводиться більш поглиблена експертиза.

Нагадаємо, у центрі Харкова в середу ввечері, 18 жовтня, відбулася масштабна дорожньо-транспортна пригода. За попередніми даними, 11 людей постраждали, 5 громадян загинули, 6 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Слідчі органи порушили кримінальну справу за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.