ua en ru

ДТП у Харкові: подробиці

ДТП у Харкові: подробиці Фото: ДТП у Харкові

ДТП у Харкові сталася 18 жовтня на вулиці Сумській

ДТП у Харкові сталася на вулиці Сумській вчора, 18 жовтня. Детальніше про подію - в матеріалі РБК-Україна.

ДТП на Сумській: позашляховик в'їхав у натовп

Вчора, 18 жовтня, в Харкові на вулиці Сумській в центральній частині міста сталася масштабна дорожньо-транспортна пригода (ДТП).

"За попередніми даними, 11 людей постраждали, 5 громадян загинули, 6 отримали травми різного ступеня тяжкості", - повідомили в обласній поліції.

Правоохоронці уточнили, що аварія сталася о 20:45 на вулиці Сумській. Згідно з попередньою версією, позашляховик в'їхав у натовп людей.

altaltalt

Фото: ДТП на Сумській

"На місці події працюють керівництво харківської міліції, слідчо-оперативна група. Обставини події встановлюються. Жінка, яка перебувала за кермом "Лексуса", вже затримана", - повідомили в поліції.

ДТП у Харкові: двох постраждалих доставили в реанімацію

Дві дівчини, які постраждали у ДТП на вулиці Сумській в Харкові, знаходяться в реанімації у вкрай важкому стані, лікарі борються за їхнє життя.

"По загальній картині, яка вже зрозуміла слідчим, водій "Лексуса" рухався по вулиці Сумській у напрямку театру. В цей час з Бурсацького узвозу піднімався "Фольксваген". В результаті зіткнення з "Фольксваген" автомобіль "Лексус" викинуло на тротуар, де перебувала група громадян", - повідомили в поліції.

ДТП у Харкові: кількість загиблих зросла

Кількість загиблих у ДТП в Харкові 18 вересня збільшилася до шести осіб. Про це повідомив директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

Народний депутат, колишній радник глави МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook повідомив, що за кермом автомобіля "Лексус" перебувала жінка 1997 року народження.

Тільки що в моєму рідному Харкові сталася жахлива трагедія. На перехресті вул. Сумської та вул. Бурсацький спуск автомоб...

Опубліковано Антоном Геращенком 18 жовтня 2017 р.

"Водії обох авто залишилися живі. Їх повезли на огляд на предмет наявності алкогольного або наркотичного сп'яніння", - написала Геращенко.

Встановлені особи постраждалих у ДТП в Харкові

Правоохоронці встановили імена і вік загиблих і постраждалих під час аварії в центрі Харкова, яка відбулася у середу, 18 жовтня.

Серед загиблих в списку значаться: Євтєєв Олександр, 27 років, Кобисева Ніна, 28 років, Умаева Олена. У той же час у лікарню були доставлені Берченко Олена, 25 років, Неудачин Юрій, 24 роки, Нестеренко Оксана, 36 років.

"Особи ще двох жінок встановлюються: вагітна жінка доставлена в обласну лікарню, інша постраждала - у відділення політравми харківської лікарні", - повідомили в поліції.

Винуватицю ДТП в Харкові заарештували

Правоохоронці затримали, а суд заарештував винуватицю смертельної дорожньо-транспортної пригоди в Харкові.

"Винуватиця затримана поліцією і арештована судом. Поліція проводить розслідування, вивчає, в тому числі, роль водія другої машини, що брала участь в ДТП, - за результатами якого, сподіваюся, суд прийме адекватне тяжкості скоєного кожним з них рішення", - повідомив міністр закордонних справ України Арсен Аваков в Facebook.

Народний депутат Антон Геращенко в кулуарах Верховної Ради зазначив, що жінка, яка перебувала за кермом автомобіля Lexus під час ДТП в Харкові, раніше тричі притягувалася до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху

"Вона порушувала правила дорожнього руху, перевищувала швидкість, проїжджала на заборонний сигнал світлофора", - заявив Геращенко.

Нардеп зазначив, що проведені експертизи не виявили вмісту алкоголю або наркотичних засобів в крові водія Lexus. В даний час проводиться більш поглиблена експертиза.

ДТП в Харкові: опубліковано відео наїзду автомобіля на пішоходів

Кадри ДТП на Сумській в Харкові опублікував на своїй сторінці в Facebook народний депутат Антон Геращенко.

"Це страшне відео харківської трагедії має стати німим докором всім тим, хто перевищує швидкість і прагнути заощадити кілька секунд, проїжджаючи на миготливий жовтий сигнал світлофора. Із слабкими нервами краще не дивитися", - написав Геращенко.

Увага! Відео містить сцени, небажані до перегляду людям з чутливою психікою.

Это страшное видео Харьковской трагедии, долго стать немым укором всем тем, кто превышает скорость и стремиться сэкономить несколько секунд проезжая на мигающий желтый сигнал светофора. Слабонервным лучше не смотреть.

Опубліковано Антоном Геращенком 19 жовтня 2017 р.

У свою чергу, спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликав Міністерство внутрішніх справ невідкладно розслідувати смертельне ДТП в Харкові.

"Цієї ночі в Харкові сталася жахлива трагедія - в результаті наїзду позашляховика загинули люди, кілька громадян у важкому стані знаходяться в реанімації. Я хочу від нас усіх, колеги, висловити глибокі співчуття рідним і близьким загиблих. Бажаю постраждалим якнайшвидшого одужання. Звертаюся до МВС невідкладно і об'єктивно розслідувати обставини цієї трагедії і притягнути до відповідальності винуватця ", - сказав Парубій.

Він також запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих.

ДТП в Харкові: сім'ї загиблих отримають компенсацію

Сім'ям загиблих і постраждалим в результаті ДТП в Харкові виплатять компенсацію. Про це повідомив заступник мера Харкова Ігор Терехов.

За його словами, сім'ям загиблих і постраждалим в ДТП буде надана матеріальна допомога з коштів міського бюджету в розмірі по 20 тис. гривень.

"Ми візьмемо на себе витрати на їх похорон, і, якщо знадобляться ще якісь витрати, будемо допомагати сім'ям. З моменту події у нас був організований штаб, ми займалися локалізацією події, допомогою постраждалим", - заявив Терехов.

Міськрада також буде здійснювати громадський контроль розслідування події. Терехов додав, що на даний момент комунальні служби продовжують працювати на місці ДТП в Харкові, там виставлена ​​муніципальна охорона.

ДТП на Сумській: прокуратура уточнила статус винуватиці події

Відносно винуватиці ДТП в Харкові готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Водій автомобіля Lexus затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Готується клопотання до суду про обрання їй запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - заявили в прокуратурі Харківської області.

Правоохоронці також вилучили записи з камер спостереження на місці ДТП в Харкові.

"Вилучено записи з відеокамер, які в даний час досліджують слідчі і експерти. Також призначені експертизи і встановлюються всі обставини події", - йдеться в повідомленні прокуратури Харківської області.

За даними прокуратури, у обох водіїв взяли аналізи, проте вміст алкоголю або наркотичних речовин в їх крові не виявили.

"Крім того, слідство просить власників автомобілів, обладнаних відеореєстраторами, які знаходилися поблизу місця ДТП, надати записи", - додали в поліції Харківської області.