ua en ru

У Вінницькій області виявили звалище ртутних ламп

У Вінницькій області виявили звалище ртутних ламп Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Матеріали по даному факту направлено до управління поліції та  прокуратури області

У Вінницькій області спеціалісти Державної екологічної інспекції у Вінницькій області виявили звалище ртутних ламп. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Як зазначається, у Вінницькій області на місці видалення твердих побутових відходів Яришівської сільської ради Тиврівського району було виявлено факт несанкціонованого розміщення небезпечних відходів (І класу небезпеки) - відпрацьованих люмінесцентних ламп.

"Відпрацьовані люмінесцентні лампи розміщено на території місця видалення твердих побутових відходів, люмінесцентні лампи запаковано в поліетиленову тару, частина знаходиться в дерев’яному ящику", - йдеться у повідомленні.

Матеріали по даному факту було направлено до управління поліції та прокуратури області.

altaltalt

Фото: звалище ртутних ламп

Зазначимо, люмінесцентна лампа є газорозрядним джерелом світла, в якому електричний розряд в парах ртуті створює ультрафіолетове випромінювання, яке перетворюється у видиме світло за допомогою люмінофора.

Нагадаємо, раніше в Чернігівській області біля села Змитнів було виявлено стихійне звалище - 35 тис. відпрацьованих ламп денного світла, які були упаковані по 20-30 штук. Замість утилізації небезпечні ртутні лампи виявилися на нелегальній стихійному звалищі.