ua en ru

У Вінниці заборонили виступи пересувних цирків з тваринами

У Вінниці заборонили виступи пересувних цирків з тваринами Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Міська рада підтримала петицію мешканців Вінниці про заборону цирків з тваринами

У Вінниці обмежили гастролі цирків-шапіто з тваринами. Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 23 серпня, під час сесії міської ради, передає Vezha.

Зазначається, що проект рішення "Про припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території міста Вінниці" був ухвалений на основі відповідної петиції, котра за одну добу на сайті міськради набрала 369 голосів мешканців міста із необхідних 350 для розгляду.

Рішення має рекомендаційний характер. У документі зазначено, що департаменту комунального господарства та благоустрою і департаменту культури рекомендовано не надавати погодження на розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території Вінниці.

Також департаменти мають "забезпечити припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами".

Вінниця стала п'ятим містом, де ухвалено подібне рішення. Раніше такий крок зробили у Києві, Рівному, Луцьку та Дрогобичі.

Нагадаємо, 7 серпня 2018 року в Україні вперше арештували чоловіка за жорстоке поводження з тваринами. Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права застави чоловікові, якого підозрюють у жорстокому поводженні з тваринами.