ua en ru

У Вінниці озброєна група напала на ювелірний магазин, є поранені

У Вінниці озброєна група напала на ювелірний магазин, є поранені Фото: затримання грабіжників у Вінниці (прес-служба НПУ)

Злочинці поранили охоронця та винесли золоті вироби, однак були затримані поліцією

У Вінниці близько 13:00 16 липня 2017 року троє озброєних осіб вчинили напад на ювелірний магазин по вул. Магістратська. Злочинці поранили охоронця та винесли золоті вироби, однак під час спроби втечі на автомобілі вони були затримані правоохоронцями, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначено, що невідомі чоловіки в медичних масках забігли до приміщення магазину та, погрожуючи зброєю охоронцю, вимагали, аби він ліг на підлогу.

"Однак чоловік, який у минулому працював у міліції, вчинив їм активний опір, після чого нападники почали стріляти по ньому. В результаті охоронець отримав поранення в живіт та стегно. Також чоловіку завдали ушкоджень по голові молотком. Злочинці розбили вітрини та забрали золоті вироби", - йдеться в повідомленні.

Проте, за даними поліції, продавець магазину встигла натиснути тривожну кнопку, тож коли нападники намагалися втекти на автомобілі - вони були оперативно затримані спецпідрозділом поліції неподалік місця вчинення злочину.

"У машині знаходилися викрадені золоті речі. У злочинців вилучили три пістолети, ніж, рацію та інші докази їхньої злочинної діяльності", - доповіли у відомстві.

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt
Фото: пограбування ювелірного магазину у Вінниці (прес-служба НПУ)

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса, наразі троє вихідців з інших областей віком 27, 31 та 35 років затримані в процесуальному порядку за підозрою у вчиненні розбійного нападу. Один із них відбував покарання за вчинення умисного вбивства, його подільники - за розбій та крадіжку.

Дії затриманих кваліфікуються за ознаками ч. 4 ст. 187 КК (розбій). Наразі затриманих перевіряють на вчинення аналогічних злочинів на території інших областей. За наявною інформацією поліції, злочинна група може бути причетною до розбійних нападів на території Херсонської, Кіровоградської та Черкаської областей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харкові, втікаючи від поліції, зловмисник вистрибнув із вікна та загинув.