ua en ru

У Вінниці з жовтня зросте тариф на воду

У Вінниці з жовтня зросте тариф на воду Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Кубометр води у Вінниці коштуватиме на понад 1 гривню дорожче

У Вінниці із 1 жовтня тарифи на централізоване водопостачання зростуть на 13,7%, або на 1 гривню 1 копійку. Про це РБК-україна повідомили у прес-службі "Вінницяоблводоканалу".

Зокрема, кубометр води з крану коштуватиме 8 гривень 34 копійок. Також подорожчає послуга з централізованого водовідведення (стоки) на 12,8% або на 59 копійок - з нинішніх 4,57 за кубометр до 5 гривень 16 копійок.

"Центральне водопостачання для багатоповерхових будинків зросте на 13,1% або на 1 гривню за кубометр - з нинішніх 7 гривень 59 копійок до 8 гривень 59 копійок. Послуга з централізованого водовідведення з 1 жовтня збільшиться на 57 копійок або на 12,2% - з нинішніх 4 гривні 74 копійок за кубометр до 5 гривень 32 копійки", - повідомили у прес-службі.

Як пояснила заступниця начальника підприємства "Вінницяоблводоканал" Раїса Півторак, зростання тарифів можна пояснити зростанням витрат на сплату податків. Крім того, підприємство зазначає, що також здорожчали реагенти, електроенергія, а також зросли мінімальні гарантії з оплати праці.

Нагадаємо, 5 вересня 2018 комітет Верховної ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства підтримав прийняття законопроекту №8347 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питної води та питного водопостачання.