ua en ru

VimpelCom продає активи в Африці за 100 млн дол., - джерела

Телекомунікаційна компанія VimpelCom планує продати активи в Африці телекомунікаційної Neil Telecom, що підконтрольна африканському інвестору Лорану Фуше і спеціалізується на ринках, що розвиваються. Йдеться про продаж підрозділу Telecel Global, куди входять проекти компанії в Бурунді та Центрально-Африканській Республіці, яка була виставлена на продаж торік. Сума угоди становить приблизно 100 млн дол. Відповідні домовленості вже були досягнуті між VimpelCom і Neil Telecom. Тепер операція повинна отримати схвалення регуляторів. Про це повідомили джерела в банківських колах, обізнані про плани компанії, передає Reuters.

Нагадаємо, що VimpelCom виставив Telecel Global на продаж торік, пояснивши це рішення бажанням зосередитися на проектах на більш великих ринках і скоротити борг. Пізніше VimpelCom повідомив про досягнення попередньої домовленості про продаж Telecel Global, відмовившись уточнити покупця активу та його ціну. Актив дістався VimpelCom в рамках операції з купівлі 51-процентної частки в єгипетській Orascom Telecom і 100% італійської Wind в 2011 р. за 6 млрд дол.

Читайте також: Чистий прибуток VimpelCom за МСФЗ у I кварталі 2013 р. виріс на 28% - до 408 млн дол

Крім активів в Бурунді й ЦАР, які мають перейти Neil Telecom, VimpelCom володіє активами в Зімбабве. Ці активи не є частиною операції з Neil Telecom та їх продаж обговорюється компанією в окремому порядку, уточнили джерела. "Ці активи продаватимуться іншим інвесторам, і зараз компанія веде з ними переговори", - пояснили вони.

Одночасно джерела повідомили, що VimpelCom зацікавлений у купівлі пакистанського мобільного оператора Warid Telecom і вже встиг найняти Citigroup в якості консультанта з питань потенційної угоди. Warid Telecom була виставлена на продаж власниками компанії з Абу-Дабі (Abu Dhabi Group), і тендер уже стартував. Згідно з інформацією джерел, продаж Warid може принести власникам до 1 млрд дол.