ua en ru

VimpelСom націлена на збільшення річного грошового потоку на 2,9 млрд дол. до кінця 2015 р

VimpelСom Ltd. ставить перед собою завдання збільшити показник річного грошового потоку (cash flow) на загальну суму до 2,9 млрд дол. протягом наступних трьох років. Про це говориться в матеріалах компанії, підготовлених до сьогоднішнього Дня інвестора VimpelСom у Лондоні.

Поліпшення грошового потоку VimpelСom планує добитися за рахунок приросту cash flow від операцій на 2 млрд дол. і оптимізації фінансів, яка додасть ще 0,6-0,9 млрд дол., до кінця 2015 р.

Збільшення операційного грошового потоку досягатиметься за рахунок підвищення ефективності витрат, включаючи використання аутсорсингу, "бережливих технологій" (lean processes), спільне з іншими операторами використання інфраструктури мереж зв'язку, оптимізацію логістики, оптимізацію робочих штатів.

Фінансова оптимізація включатиме створення "внутрішнього банку" (in-house bank) і скорочення валового боргу, говориться в презентації виконавчого директора VimpelСom Джо Лундера.

VimpelСom також підтвердив свій намір щорічно виплачувати дивіденди в розмірі не менше 0,80 дол. на звичайну акцію в 2012-2014 рр.

Стратегічні завдання VimpelСom на 2013-2015 рр. також включають середньорічний темп зростання виручки і EBITDA на 4-6% і співвідношення чистого боргу і EBITDA нижче 2x в 2015 р. Крім того, в 2015 р. частка капзатрат у виручці (за винятком вартості ліцензій) не повинна перевищувати 15%.

VimpelСom Ltd. - об'єднана телекомунікаційна компанія, утворена в результаті злиття російського оператора ОАО "ВимпелКом" і українського ЗАТ "Київстар". В даний час основними власниками VimpelСom є російські Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп"), якій належать 47,9% голосуючих прав, і норвезька Telenor - 43% голосуючих прав.

Чистий прибуток VimpelСom за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) за 9 місяців 2012 р. в порівнянні з аналогічним періодом 2011 р. виріс на 45% - до 1,34 млрд дол.

Читайте також: Altimo доплатить за акції Vimpelcom 1,4 млрд дол