ua en ru

Altimo доплатить за акції VimpelCom 1,4 млрд дол

Компанія Altimo направила VimpelCom Ltd повідомлення про конвертацію 128,5 млн привілейованих акцій, що належать їй, у звичайні. З префами розлучаться обидва акціонера холдингу - Altimo і Telenor. Причому першій при конвертації доведеться заплатити 1,4 млрд дол.

Altimo має намір конвертувати 128,5 млн привілейованих акцій VimpelCom Ltd. у звичайні. Найбільший акціонер VimpelCom (володіє 47,9% компанії) планує завершити угоду 16 квітня 2013 р. Премія, яку Altimo виплатить холдингу, складе 10,835 дол. за папір.

Обмін префів прописаний у статуті VimpelCom: Altimo і Telenor (в її розпорядженні знаходиться 305 млн префів) зобов'язані до 2014 р. конвертувати привілейовані акції за середньою вартістю ADR в день повідомлення.

У прес-службі Altimo відмовилися від коментарів. Віце-президент по зовнішніх зв'язках холдингу Altimo Євген Думалкін зазначив: "Компанія направила повідомлення про конвертацію за привабливою для нас ціною".

У компанії Telenor (володіє 42,95% VimpelCom) заявили, що поки не збираються перетворити привілейовані акції у звичайні.

Читайте також: Altimo придбала у Bertofan Investments Пінчука 6% голосуючого капіталу VimpelCom за 217,536 млн дол