ua en ru

Вільнюський саміт: Прибувають делегації (оновлюється)

На саміт "Східного партнерства" у Вільнюсі почали прибувати делегації. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

На саміт "Східного партнерства" у Вільнюсі почали прибувати делегації. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

В Вільнюс прибули прем'єр-міністр Естонії Андрус Ансіп, міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс, Президент Словаччини Іван Гашпарович.

Також прибула канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка заявила, що сподівається на підписання Україною угоди про асоціацію надалі, але не зараз.

В 19:00 прибув прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон.

Згідно з повідомленням, тільки що прибув прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

Новоприбулий прем'єр-міністр Швеції Йон Фредрік Райнфельдт повідомив, що без звільнення Тимошенко УА між Україною та ЄС не може бути підписана.

Зазначимо, що у Вільнюсі відбулася зустріч Петра Порошенка з міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом.

Як повідомляється, на саміт прибув глава МЗС Білорусії Володимир Макей. Також, прибув Президент Європарламенту Мартін Шульц.

"Янукович - це не вся країна і, можливо, при іншому парламенті і Президенті угода про асоціацію була б підписана, а ЄС повинен подумати про фінансову допомогу Україні", - заявив Шульц.

Зазначимо, що на саміт тільки що прибув Президент Вірменії Серж Саргсян.

Також, за повідомленням Reuters, прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, заявив у Вільнюсі: "У мене все ще залишається слабка надія, що сьогодні нам вдасться домовитися. Я цього не виключаю", - передає українська служба ВВС.

Варто відзначити, що зараз у Вільнюсі проходить зустріч Януковича і Президента Азербайджану Ільхама Алієва.

Янукович на запитання журналістів відповів, що у нього гарний настрій, а також на банкет прийшов останнім.

Зараз Янукович у Вільнюсі бере участь у робочому обіді з главами держав і урядів. Перед початком заходу, проходячи повз журналістів, на питання "Як настрій?" Президент відповів: "Нормально". Робочої обід відбувається в палаці Великих Литовських Князів.

Нагадаємо, у Вільнюсі зараз проходить саміт Східного партнерства. Раніше планувалося, що на цьому саміті вранці 29 листопада Україна підпише угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Підготовка до підписання документа велася кілька років і зводилася до деяких ключових змін в законодавстві України, а також до вирішення проблеми вибіркового правосуддя, зокрема питання ув'язнення Юлії Тимошенко.