ua en ru

Вілкула захищає колишній адвокат Луценка

Вілкула захищає колишній адвокат Луценка Фото: Олександр Вілкул (РБК-Україна)

Сьогодні комітет Ради розглядає подання на зняття депутатської недоторканності з Вілкула

Співголову фракції "Опозиційний блок" в парламенті, народного депутата Олександра Вілкула, подання на зняття депутатської недоторканності з якого сьогодні розгляне регламентний комітет Верховної ради, буде захищати адвокат Олексій Баганець, який у 2010-2012 роках був захисником нинішнього генпрокурора Юрія Луценка, обвинуваченого режимом Януковича у посадових злочинах.Про це у Facebook написав сам Вілкул, анонсуючи пряму трансляцію засідання комітету на своїй сторінці в соцмережі.

Саме засідання комітету ВР розпочалося сьогодні, 8 жовтня 2018 року о 14:00.

"Цей важливий день хочу почати зі слів подяки всім, хто підтримує мене в цей непростий час. (Зокрема,) адвокату Олексію Васильовичу Баганцю, який свого часу захищав нинішнього генпрокурора Луценка. Зараз Олексій Васильович підтримує мене. Його сильній професійній команді, яка, впевнений, чітко доведе юридичну неспроможність так званих звинувачень", - написав Вілкул.

Вілкул також висловив упевненість, що після сьогоднішнього засідання регламентного комітету у спостерігачів "з'явиться набагато більше доказів того, що ця влада слабка і некомпетентна. А значить, скоро це все закінчиться".

"Сьогодні мені належить дати бій машині політичних репресій, запущеній в дію владою, яка доживає свій короткий вік. Рівні сили в цьому бою? Як сказати: на їх стороні - апарат примусу, зовнішнє спостереження, прослуховування, обшуки, арешти, лояльні ЗМІ, біснуваті-"патріоти" і тд. На моїй стороні: правда, люди (всі, які не вірять ні словами, ні справам моїх обвинувачів), моя рішучість відстоювати свою честь і продовжувати політичну боротьбу. А це не так вже мало, погодьтеся", - зазначив він.

Вілкула захищає колишній адвокат Луценка

Фото: facebook.com/OleksandrVilkul