ua en ru

Вілкул: У Дніпропетровській обл. встановлять системи моніторингу рівня забруднення атмосферного повітря

У Дніпропетровській області встановлять системи моніторингу рівня забруднення атмосферного повітря та радіаційної обстановки. Про це повідомив губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул під час зборів керівного складу цивільної оборони області з підведення підсумків роботи в 2011 р., передає кореспондент РБК-Україна.

"У 2011 році розпочато роботу з впровадження автоматизованих систем спостереження за станом радіаційної обстановки районів і міст, які потрапляють в 50 км зону від Запорізької АЕС. Цього року вже розпочато встановлення таких систем в 4-х селищних радах Нікопольського району. До кінця року планується встановити пункти спостереження на території 50-ти кілометрової зони, це дозволить здійснити постійний контроль і своєчасно реагувати на будь-які можливі зміни в радіаційній обстановці", - сказав Вілкул.

Також він зазначив, що на сьогодні в Дніпропетровську вже запущена одна система моніторингу. У 2012 р. планується до запуску ще 6 систем. У Кривому Розі в лютому запустять 2 системи, і до кінця 2012 р. буде запущено ще 2 установки постійного моніторингу. У Дніпродзержинську до кінця 2012 р. змонтують 5 постів з охорони атмосферного повітря та 2 пости, які будуть відстежувати радіоактивність.

Нагадаємо, раніше сьогодні Вілкул також повідомляв, що Дніпропетровська область в березні 2012 р. вперше за останні 35 років отримає схему планування території області.