ua en ru

Вілкул створив міжвідомче об'єднання сил у складі 42,5 тис. осіб на випадок повені

В Україні сформовано міжвідомче об'єднання сил у складі 42,5 тис. осіб для оперативного реагування в разі повені, повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на виїзному засіданні оперативного штабу в Волинській області, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"У нього входять групи реагування від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Державного агентства водних ресурсів України, Міністерства інфраструктури та Міністерства енергетики та вугільної промисловості", - сказав Вілкул.

За його словами, у складі цих груп більше 5 тис. одиниць основної техніки, понад 830 засобів подолання водних перешкод, 22 літальних апарата різного призначення.

Вілкул також зазначив, що уряд склав карту ризиків підтоплення по всій території України. У неї включені як традиційні зони підтоплення уздовж річок Дніпро, Дністер, Прут та Дунай, так і потенційні, які знаходяться в зоні впливу річок центральної та східної частини України.

Він повідомив, що для ліквідації крижаних заторів, захисту мостів, гідроспоруд, дамб передбачено залучення 90 піротехнічних розрахунків ГЧС загальною чисельністю 490 осіб і 150 одиниць техніки. З п'ятниці фахівці-піротехніки почали вибухові роботи крижаних заторів.

Читайте також: Звільнений за провал у прибиранні снігу чиновник призначений главою управління КМДА з надзвичайних ситуацій.