ua en ru

Вілкул вважає заслугою Партії регіонів, що вибори Президента відбулися

Вілкул вважає заслугою Партії регіонів, що вибори Президента відбулися

Один з лідерів Партії регіонів Олександр Вілкул вважає заслугою Партії регіонів, що вибори Президента України відбулися. Про це він заявив в ефірі Шустер Live, передає його прес-служба.

"Вибори відбулися. В України є легітимно обраний Президент. Перемогла Україна, а значить, перемогла і Партія регіонів", - сказав Вілкул.

Він підкреслив, що внесок Партії регіонів у єдину Україну полягає в тому, що вибори Президента відбулися. По-перше, тому що, за словами Вілкула, кандидат від Партії регіонів Михайло Добкін не знявся з виборів. "Якщо б він зняв свою кандидатуру, то міг піднятися питання неповної легітимності виборів", - зазначив екс-віце-прем'єр.

По-друге, за словами Вілкула, тому що на Донбасі вибори Президента України відбулися. Зокрема, у Донецькій області всього 2400 виборчих комісій. Всі вони на 100% укомплектовані представниками Партії регіонів (99% місцевого самоврядування в Донецькій області - представники ПР). Враховуючи складність ситуації в регіоні, президентські вибори відбулися тільки в 25% виборчих комісіях. В інших не відбулися з причини безпеки людей.

"Вибори відбулися там, де була чітка позиція великих промисловців, бізнесменів промислових підприємств. Наприклад, у Маріуполі на обох округах вибори пройшли. І це позиція меткомбінату імені Ілліча, меткомбінату "Азовсталь". Тому ми можемо сказати, що завдяки, в тому числі, і Партії регіонів є легітимно обраний Президент", - зазначив екс-віце-прем'єр.

"Я не став би зациклюватися на результаті Михайла Добкіна, тому що ми всі бачимо: на території, на якій проживає близько 20% виборців, проголосувало всього кілька десятків тисяч людей", - підкреслив Вілкул.