ua en ru

Вілкул візьме участь у Х Всесвітньому конгресі українців у Львові

У Львові завтра відбудеться Х Світовий конгрес українців. В якості представника від влади в заході візьме участь віце-прем'єр Олександр Вілкул.
Світовий конгрес українців традиційно є проблематичним для представників влади, вирішили їх відвідати. Нагадаємо, що на попередньому Всесвітньому форумі українців, який у 2011 р. проходив у Києві, виступ глави Мзс України було обсвистаний і неодноразово переривали вигуками "Ганьба!" з залу.
Девіз 10-го Конгресу українців - слова Лесі Українки "Без надії сподіваюсь". Влада, найімовірніше сподівається, що Вілкулу вдасться закрити собою амбразуру і він знайде спільну мову з лідерами української діаспори про їх підтримку напередодні саміту у Вільнюсі.
Вибір на віце-прем'єра впав ще і тому, що він є парламентером з Євросоюзом з питань євроінтеграції на рівні регіонів. З його подачі в цьому році в Україні була вперше проведена Асамблея європейських регіонів за участю керівників великих європейських територій і депутатів європарламенту. І українці, які живуть у цих регіонах, можуть стати важливим чинником підтримки прагнення України підписати в жовтні Угоду про Асоціацію.