ua en ru

Вілкул доручив розповсюдити в Україні практику соціальних патрулів для порятунку від морозів бездомних

Практика соціальних патрулів для порятунку від морозів безхатченків має бути поширена на всю Україну. Таке доручення керівникам областей та главам профільних міністерств дав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час урядової селекторної наради, яка пройшла під його головуванням. На нараді були розглянуті питання щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов'язанні з несприятливими погодними умовами в період новорічно-різдвяних свят, а також щодо стану прийняття місцевих бюджетів, повідомляє прес-служба уряду.

"У всіх містах і районах вже створені спеціальні пункти обігріву. Проте в Україні від переохолодження вже померли 133 людини, переважна більшість з яких не мають постійного місця проживання. Для вирішення цієї проблеми необхідно поширити практику соціальних патрулів", - зазначив урядовець.

До складу такої патрульної групи має входити представник правоохоронних органів або працівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій, лікар та соціальний працівник. Патруль має бути забезпечений автотранспортом.

Читайте також: В Україні для ліквідації наслідків негоди на автодорогах задіяно 1,9 тис. одиниць техніки