ua en ru

Вілкул не виключає можливості створення агентства з підготовки до Євробаскету-2015

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул не виключає можливості створення окремого агентства з підготовки до Євробаскету-2015. Про це заявив віце-пем'єр-міністр України Олександр Вілкул на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз іде відпрацювання програми і моделі фінансування. Доцільність створення агентства буде визначена після повного визначення з моделлю фінансування. Я не виключаю, що буде прийнято модель створення окремого агентства. Вона має свої значні плюси і зараз це питання опрацьовується", - заявив Вілкул.

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів, екс-міністр інфраструктури Борис Колесніков під час засідання координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні Євробаскету повідомив, що для проведення в Україні чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 р. потрібно створити Національне агентство з підготовки та проведення чемпіонату.

Як повідомлялося, фінансування заходів з підготовки та проведення в Євробаскету-2015 планується розпочати вже у другій половині лютого. Міністр фінансів України Юрій Колобов заявив, що в 2013 р. для реалізації заходів Євробаскету заплановано близько 200 млн грн.

Нагадаємо, 6 лютого 2013 р. Президент Янукович підписав указ про створення координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні Євробаскету-2015. Очолив комітет прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Читайте також: Євробаскет-2015 обійдеться держбюджету України в 7 млрд грн (фото)