ua en ru

Вілкул дав свідчення в Генпрокуратурі

Вілкул дав свідчення в Генпрокуратурі

Народний депутат України Олександр Вілкул дав свідчення в Генпрокуратурі. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Як свідок, я дав вичерпні відповіді по всіх справах. Я завжди був на боці закону. Викликали, значить пішов. Якби я чогось боявся, то я б не балотувався на пост мера. Рік мої опоненти були у владі в Дніпропетровську і під мікроскопом вивчили всі мої підписи. І в цей час у мене не було депутатської недоторканності. Не було порушено жодної кримінальної справи. Коли мене оберуть мером, я здам мандат народного депутата. Довіра жителів міста для мене важливіша будь-якої депутатської недоторканності", - сказав Олександр Вілкул.

Інформацію про те, що його викликають до Генеральної прокуратури Олександр Вілкул дізнався в понеділок, коли знаходився у Варшаві на зустрічі з Олександром Кваснєвським, екс-президентом Польщі. На зустрічі обговорювалися питання децентралізації та залучення інвестицій в Дніпропетровськ.

"Про повістку дізнався через ЗМІ і відразу повернувся в Україну", - зазначив Вілкул.

Він підкреслив, що виклик в Генпрокуратуру розглядає як тиск влади на кандидата в мери Дніпропетровська напередодні виборів.

"Через два тижні, коли люди мене підтримають і оберуть мером, я здам мандат народного депутата. Я ніколи не ховався за депутатською недоторканністю. Довіра жителів Дніпропетровська для мене важливіше будь-якої недоторканності", - підкреслив Вілкул напередодні візиту в Генпрокуратуру в ефірі одного з національних телеканалів.