ua en ru

Віктор Янукович дав доручення розслідувати напад на журналіста Анатолія Шарія

Президент України Віктор Янукович дав доручення генеральному прокурору України Віктору Пшонці та міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову провести розслідування щодо збройного нападу на кореспондента інтернет-видання "Обозреватель" Анатолія Шарія. Глава держави також скерував відкритий лист від журналістського колективу на розгляд Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів. Про це повідомляє прес-служба Президента.
Учора, 13 липня, редакція інтернет-видання "Обозреватель" звернулася до Президента України з відкритим листом із проханням взяти під особистий контроль справу щодо нападу на журналіста. У листі йшлося про збройний напад на журналіста Анатолія Шарія, скоєний в ніч на 13 липня. Журналіст напередодні проводив розслідування щодо діяльності клубу ігрових автоматів. Автомобіль Шарія був обстріляний невідомим, журналіст не постраждав.
За вказаним фактом слідчим Солом'янського РУ МВС України в м. Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України (замах на вбивство). Проводяться слідчі дії.