ua en ru

"Відродження" просить правоохоронців розслідувати спробу рейдерського захоплення агрофірми у Полтавської обл

"Відродження" просить правоохоронців розслідувати спробу рейдерського захоплення агрофірми у Полтавської обл Володимир Пилипенко (фото - vidrodzhennya.org.ua)

У політсилі вимагають притягнути до відповідальності рейдерів

Партія "Відродження" заявляє про спробу рейдерського захоплення "Агрофірми "Оржицька" у Полтавській області та вимагає притягнути до відповідальності причетних осіб. Про це йдеться у заяві політичної сили, повідомляє прес-служба "Відродження".

Як зазначається, 4 листопада відбулася спроба рейдерського захоплення "Агрофірми "Оржицька" (село Тарасенкове, Полтавська область). Невідомі люди спортивної зовнішності на кількох автобусах приїхали на підприємство і тимчасово заблокували його роботу, зазначили у політсилі.

У "Відродженні" підкреслили, що після оперативного втручання народних депутатів, ЗМІ та завдяки оперативній реакції правоохоронних органів, рейдерську атаку вдалося зупинити.

Як зазначив нардеп групи "Партія "Відродження" Олег Кулініч, до нього як до народного депутата звернувся власник "Агрофірми "Оржицька" Валентин Несен ще два тижні тому та повідомив, що до складу учасників агрофірми за підробленими документами намагається увійти невідома компанія, зареєстрована за кордоном.

"На той час до мене звернувся власник зі скаргою на те, що невідомі намагаються внести зміни до установчих документів підприємства і змінити склад його учасників. Наразі правоохоронці оперативно спрацювали і перервали захоплення. Однозначно спроба захоплення "Агрофірми "Оржицька" є заздалегідь спланованою акцією на кількох рівнях, тому що паралельно з силовим нападом на підприємство почався "розгін" фейкових новин про "Агрофірму "Оржицька" на різноманітних сайтах сумнівної репутації", - розповів Кулініч на своїй сторінці у Facebook.

Декілька годин тому відбувалася спроба рейдерського захоплення «Агрофірми «Оржицька» (село Тарасенкове, Полтавська облас...

Опубліковано Олегом Кулінічем 4 листопад 2017 р.

У зв’язку із тим, що частина рейдерів, які намагались захопити "Агрофірму "Оржицька", наразі затримані, партія "Відродження" чекає від Національної поліції швидкого розслідування цього інциденту та встановлення особи замовника цієї атаки, а також просить міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова тримати це питання на особистому контролі.

Як зазначив перший заступник голови партії "Відродження" Володимир Пилипенко, подібні інциденти сьогодні відбуваються із фермерськими господарствами по всій території України, а тому необхідні нові законодавчі рішення для попередження аграрного рейдерства.

"Можна із упевненістю стверджувати, що ситуація із компанією "Агрофірма "Оржицька" є показовою. Щодня в Україні відбуваються спроби рейдерських захоплень підприємств, та на жаль, в багатьох випадках вони є успішними. Це свідчить про те, що відсутній належний законодавчий механізм протидії рейдерству в аграрній сфері. Фермерів необхідно захистити від рейдерських посягань, які зараз відбуваються по всій Україні. Тому депутатська група "Відродження" буде активно підтримувати законодавчі ініціативи, спрямовані на унеможливлення подібних випадків. Зараз, в рамках Комітету з питань агарної політики та земельних відносин, за участі, представників групи "Партія "Відродження", Міністерства юстиції, Держгеокадастру, експертів було напрацьовано відповідні пропозиції, які в найближчий час будуть винесені на розсуд Парламенту", - додав Пилипенко.