ua en ru

"Відродження" закликає Раду об’єднатися навколо законопроекту щодо підтримки промисловості

"Відродження" закликає Раду об’єднатися навколо законопроекту щодо підтримки промисловості Фото: Віктор Бондар (vidrodzhennya.org.ua)

На думку Бондаря, реформи заради траншів МВФ призводять до втрати Україною своєї промисловості

Співголова депутатської групи "Партія "Відродження" Віктор Бондар закликав народних депутатів об’єднати зусилля для ухвалення законопроекту про підтримку вітчизняної промисловості. Про це нардеп заявив під час виступу у Верховній Раді у вівторок, 13 березня, передає прес-служба партії.

Зокрема, він зазначив, що реформи, які проводить українська влада заради отримання чергових траншів фінансової допомоги від МВФ та інших західних кредиторів, призводять до втрати Україною своєї промисловості.

"Хочу звернути увагу на те, що впродовж останніх 3-4 років наші західні радники завели країну в процес глибинної та деструктивної деіндустріалізації. Через збільшення вартості енергоносіїв ми фактично втрачаємо свою промисловість, бо вона стає неконкурентоздатною. Ми поступово перетворюємось на аграрно-сировинний придаток Європи. За рахунок трудової міграції з України такі європейські країни, як Польща, Болгарія, Румунія, Угорщина, вирішують свої проблеми нестачі кваліфікованого персоналу", – наголосив Бондар.

Нардеп закликав урядовців, а також фракції коаліції підтримати законопроект депутатської групи "Партія "Відродження" щодо підтримки вітчизняної промисловості.

"У цій ситуації ми мусимо зупинитися і по-іншому подивитись на нашу економічну політику. По суті, державі потрібна політика підтримки промисловості та нової індустріалізації. Народні депутати групи "Партія "Відродження" підготували законопроект, який уже впродовж місяця обговорювався з представниками усіх найбільших промислових підприємств України. І наша законодавча ініціатива отримала схвалення промисловців. Ми зареєструємо цей законопроект і закликаємо вас його підтримати. Отож, на передній план має вийти відродження вітчизняної промисловості, створення нових робочих місць. Ми маємо чітке бачення, як вийти з економічної кризи. Прошу уряд взяти це до уваги", – закликав політик.