ua en ru

Viasat підтвердив продаж супутникового бізнесу групі "1+1 Медіа"

Viasat підтвердив продаж супутникового бізнесу групі "1+1 Медіа" Фото: супутниковий оператор Viasat (Mediasat)

Від березня провайдер Vision TV змінює орбітальну позицію та параметри мовлення в Україні

У структурі власників платформи платного телебачення "Viasat Україна" (Vision TV) відбулися зміни: Modern Times Group (група MTG AB) продає український бізнес супутникового та інтернет-телебачення ТОВ "Віжн ТБ (Viasat/"Viasat Україна") групі "1+1 Медіа". Про це йдеться в повідомленні прес-служби DTH-платформи "Viasat Україна".

Як зазначається, тепер угоду між двома компаніями має узгодити Антимонопольний комітет України (АМКУ).

Згідно з офіційним прес-релізом "Віасата" від 29 лютого, партнерство з одним з лідерів медіаринку України групою "1+1 Медіа" забезпечує надійне підгрунтя для подальшого розвитку корпоративних послуг у платному телебаченні.

"Для "Viasat Україна" як досвідченого гравця на ринку супутникового та інтернет-телебачення альянс із групою "1+1 Медіа" дає можливості для створення нових пропозицій з поєднанням послуг у ТБ і VOD", - наголосила в. о. директора Viasat в Україні Світлана Міщенко.

Водночас провайдер продовжить працювати у звичному режимі, надаючи послуги клієнтам і виконуючи зобов'язання за договорами з бізнес-партнерами. Зокрема, Viasat Ukraine разом з 1+1 Media Group будуть діяти в рамках стратегії сталого розвитку послуг платного телебачення в Україні.

За даними прес-служби DTH-платформи Vision TV, ринок телебачення і відеопослуг зараз зростає, зберігаючи широкі перспективи на тлі більшої динаміки споживчого попиту. "Ми плануємо продовжувати підтримку і подальший розвиток мультитехнологічних рішень послуг платного ТБ, включаючи супутникове телебачення, інтернет-телебачення і відеосервіси", - наголосили у "Віасаті".

Увага!01.03.2106 змінюются параметри налаштувань тюнерів супутникового телебачення Viasat. Для продовження перегляду су...

Опубліковано Viasat TVгід 3 березень 2016 р.

"01.03.2016 змінюються параметри налаштувань супутникового телебачення Viasat. Для продовження перегляду супутникових каналів абонентам необхідно ввести нові параметри", - йдеться у корпоративному блозі телеком-компанії.

Нагадаємо, як стало відомо РБК-Україна напередодні від низки джерел на ринку, телегрупа "1+1 медіа" придбала першого ліцензованого оператора міжнародного супутникового телебачення в Україні Viasat.

Як зазначив у коментарі РБК-Україна медіаексперт Олександр Глущенко, на даний момент Viasat за фактом являє собою дві платформи: супутникову та IPTV/ОТТ. З його слів, зараз медіагрупи опрацьовують можливість продажу свого контенту телеглядачам і виведення своїх каналів з універсальної програмної послуги (УПП).

"Враховуючи це, "1+1 Медіа" отримує готові інструменти для монетизації свого контенту, який вигідніше продавати як повноцінну пропозицію для глядачів незалежно від технології доставки та бандлів з іншими каналами", - заявив Глущенко 26 лютого, додавши, що аналогічні рішення зараз є у "Медіа Групи Україна" - це IPTV/OTT сервіс oll.tv і супутникова платформа Xtra TV.

Джерело відео: YouTube-канал /Viasat UA