ua en ru

ВГСУ підтвердив заборону на внесення в держреєстр записів щодо змін керівництва ДП "УВК "Nemiroff"

Вищий господарський суд України (ВГСУ) підтвердив заборону на внесення запису до держреєстру про Юрія Сорочинського як гендиректора ДП "УВК "Nemiroff". Про це йдеться в тексті постанови ВГСУ від 24 червня 2014 р.

24 червня 2014 р. постановою Вищого господарського суду України (ВГСУ) відхилена касаційна скарга представників об'єднаних міноритаріїв компанії Nemiroff Якова Грибова та Анатолія Кіпіша на рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який визнав два місяці тому неправомочною подану ними ж апеляцію на постанову Господарського суду м. Києва щодо заборони вносити будь-які зміни у держреєстр щодо керівництва ДП "УВК "Nemiroff".

Нагадаємо, 19 березня цього року був здійснений силовий штурм виробничого комплексу компанії м.Немирів Вінницької обл.

Тоді три сотні озброєних чоловіків захопили завод і розгромили його адміністративну будівлю, знищили всі сервери і документацію.

Організаторами захоплення були міноритарії компанії Яків Грибов і Анатолій Кіпіш, які в якості підстави для штурму підприємства представили незаконну зміну запису в держреєстрі про генерального директора Алли Глусь на користь Юрія Сорочинського від 12 березня 2014 р. всупереч існуючій забороні Господарського суду м.Києва від 4 березня 2014 р. на будь-які зміни щодо ДП "УВК "Nemiroff" у держреєстрі.

Більше того, така ж заборона існує і на рівні материнської компанії NHL.

Постанова ВГСУ, яка підтвердила в останній інстанції заборону на внесення до держреєстру запису про Сорочинського як гендиректора ДП "УГК "Nemiroff", є ще одним доказом нелегітимності зміни керівництва основної компанії групи. Це означає, що Сорочинскому заборонено діяти від імені УВК "Nemiroff".

Отже, його рішення як керівника компанії в останні місяці не мають ніякої юридичної сили, так само як і рішення керівника ще однієї компанії горілчаного холдингу - ДП "Алко Інвест", відомості про яку з такою ж схемою були незаконно внесені до ЕГРУ.