ua en ru

ВГСУ планує побудувати корпус на ділянці, раніше призначеній для будівництва школи гімнастики, - Меліхова

Вищий господарський суд України (ВГСУ) відмовився від незаконного будівництва на ділянці в 0,34 га на Печерській площі по вул. Копиленка, 6, оскільки знайшов нову ділянку для налаштування в 1,20 га на вул. Дружби Народів, 13-а, де раніше мав бути побудований центр художньої гімнастики. Про це повідомила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Меліхової, згідно з рішенням Київради від 1993 р. земельна ділянка за адресою: вул. Дружби народів, 13-а площею 1,20 га було передано в постійне користування центру художньої гімнастики "Школа Дерюгіних" для будівництва центру художньої гімнастики. За позовом заступника прокурора м. Києва в 2011 р. було прийнято рішення, згідно з яким центр художньої гімнастики "Школа Дерюгіних" втратив право постійного користування земельною ділянкою.

Як зазначила Меліхова, цим же рішенням сам же Господарський суд Києва зобов'язав Центр гімнастики повернути вказану земельну ділянку Київраді.

Варто зауважити, що відповідний проект рішення розглядався комісією Київради з питань земельних відносин і був внесений до порядку денного сесії Київради 26 січня 2012 р.

Нагадаємо, що 1 грудня 2011 р. Київська міська рада відмовилася скасувати рішення про виділення земельної ділянки під будівництво корпусу ВГСУ в Печерському районі.