ua en ru

ВГСУ відхилив касаційні скарги "ІСД" на рішення судів нижчих інстанцій про виплату корпорацією боргу у 690 млн грн ТОВ "Метінвест Холдинг"

Вищий господарський суд України (ВГСУ) відхилив касаційні скарги "ІСД" на рішення судів нижчих інстанцій про виплату корпорацією боргу у 690 млн грн ТОВ "Метінвест Холдинг". Відповідні постанови № 19/45 та № 19/38 ухвалені ВГСУ 22 вересня 2010 р. оприлюднені на сайті ВГСУ.
В документах повідомляється, що заборгованості перед ТОВ "Метінвест Холдинг" Алчевського меткомбінату разом зі штрафними санкціями становлять близько 538 млн грн, а Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського - 152 млн грн.
Також ВГСУ не прийняв до розгляду касації підприємств ІСД через несплату держмита на три судові рішення на користь "Метінвесту" щодо ДМК ім.Дзержинського на загальну суму 53 млн грн.
Нагадаємо, що у вересні в корпорації "Індустріальний союз Донбасу" заявляли про поступове погашення заборгованості, яка утворилася в 2008-2009 рр. перед компаніями групи "Метінвест" за поставлену сировину.
ІСД є інтегрованою холдинговою компанією, яка володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. У січні 2010 р. було оголошено про купівлю 50% +2 акції української корпорації консорціумом інвесторів на чолі з Олександром Катуніним (власник швейцарського трейдера Carbofer, екс-співвласник Evraz) за фінансової підтримки російського Внєшекономбанку. Власниками 49,99% акцій ІСД залишилися акціонери - Сергій Тарута й Олег Мкртчан.
"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійним холдинг України. Його власниками є донецький СКМ Ріната Ахметова (75%) і група компаній "Смарт-холдинг" (25%), які беруть участь в управлінні на партнерських засадах. ТОВ "Метінвест Холдинг" виступає керуючою компанією холдингу.