ua en ru

Компанії, які входять в АЛТУ, вирішили застрахувати свою відповідальність перед туристами мінімум на 100 тис. євро кожна

Компанії, які входять в асоціацію лідерів турбізнесу України (АЛТУ), прийняли рішення застрахувати свою відповідальність перед туристами мінімум на 100 тис. євро кожна. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив президент АЛТУ Йосип Андрик, передає кореспондент РБК-Україна.
"АЛТУ, поки ці питання не врегульовані законодавчо, вирішила це питання поставити перед своїми членами і проголосували, що на даний момент кожен член асоціації, а це близько 20 компаній, застрахують свою відповідальність перед туристами", - сказав Андрик.
За словами Андрика, такі дії членів АЛТУ пов'язані з тим, що в останні два роки в Україні мають місце факти, коли туристичні компанії оголошують про припинення своєї діяльності і про неможливість виконання зобов'язань взятих перед туристами. В результаті цього за останні два роки в Україні постраждали близько 5 тис. туристів і близько сотні турагентств, збитки яких до цих пір не компенсовані.